Shopify ile Dropshipping

Dropshipping, kısacası stok yapmadan e-ticaret markası kurmak, kişilerin kendi ürünlerini stok yapmalarına gerek duymadan satış yaparak kazanç sağlayabilecekleri bir iş modelidir. Shopify ile Dropshipping işlemleri ise düşük riskli bir yaklaşımın test edilmesi ve ticaret yapacak kişilerin ne kadar kar elde edebileceklerini test edebilmelerini sağlamaktadır. Ayrıca Shopify Dropshipping, depo bedeli, dükkan kirası ve stok ücretleri gibi masraflar olmadan sadece aracı payı alarak kolay para kazanmanıza da yardımcı olmaktadır.

Shopify kurulum sonrası yapılan dropshipping işlemlerinde karşılaşılan en önemli ayrıntı, bağımsız işletmelerin yeni ürün fikirlerini sunarak ürünlere ödeme yapmadan kolayca test edebilmeleridir. Bu sayede çok fazla sayıda insan, önceden hiçbir ödeme yapmadan girişimciliğe ilk adımlarını atabilmektedirler. Bizde bu yazımızda sizler için Shopify destek adına merak edebileceğiniz tüm soruları yanıtladık.

dropshipping nedir

Shopify Kullanarak Başarılı Bir Dropshipping İşlemine Nasıl Başlanılır?

Web siteleri, günümüzde birçok ticaret işlemi için kullanıldığından Shopify yazımı da stoksuz satış için en harika yöntemler arasında gösterilmektedir. Basit bir ifadeyle Shopify Türkiye, kullanımı basit, güçlü ve stoksuz bir satış platformudur.

Dropshipping sitenizi oluşturmadan önce şablonlar ve bloklardan oluşturulmuş arayüzü test edebilir ve kolay kullanım metotları sayesinde kodlama veya herhangi bir tasarım işlemi bilmeden satış yapmaya başlayabilirsiniz. İşte, Shopify ile Dropshipping konusunda dikkat etmeniz gereken bölümlerin tüm aşamaları.

  1. Anahtar Kelime Araştırması Yapmak!

Uzmanlar, son günlerde stoksuz satışta başarılı olabilmenin yolunu karlı bir niş sektör bulmaktan geçtiğini söylemektedirler. Bu nedenle siteyi oluşturmadan önce satış yapılacak ürünlerle ilgili anahtar kelime taraması yapmak hayati önem taşımaktadır. Bunun için birçok farklı anahtar kelime planlayıcı sistemi tercih edilebilmektedir. Bu araştırma yöntemleri arasında hem ücretsiz hem de kaliteli olan sistem,’’ Google Anahtar Kelime Planlayıcı’’ adı verilen platformdur. Bu platform üzerinden hangi ürünlerin ayda ne kadar arama hacmine sahip olduğunu ve satış zorluğunun nasıl olduğunu kolayca öğrenebilirsiniz.

  • Yeni Bir Shopify Hesabı İçin Kaydolun!

Anahtar kelime analizleri ve Shopify ücretleri gibi başlangıç konularını araştırdınız şimdi sıra yeni bir hesap oluşturmaya geldi. Shopify ile Dropshipping işlemlerine başlayabilmek için öncelikle Shopify üzerinden ücretsiz bir hesap oluşturmanız gerekmektedir. Bu işlem sırasında ihtiyaç duyulacak tek şey, bir e-posta adresidir. Sisteme kaydolurken herhangi bir kredi kartı bilgisi vermenize de gerek yoktur. Shopify kurulum sırasında kullanıcılar için 14 günlük bir deneme süresi sağlamaktadır.

Shopify aracılığıyla yeni bir hesap açarken e-posta adresinizle birlikte satış yapacağınız firmanıza bir isim de vermeniz gerekmektedir. Bu isim, deneme süresi boyunca mağaza URL yapısı olarak kullanılacaktır. Kaydolma işleminin ardından Shopify sistemine ödeme bilgilerinizi de işlemeniz gerekmektedir. Fakat bu işlem de kaydolma işlemi kadar kısa sürdüğünden kolayca satış işlemlerinize başlayabileceksiniz. Ayrıca bu noktada kurulum işlemlerini başaramazsanız Shopify destek ekibinden de 7/24 yardım isteyebilirsiniz.

shopify oberlo aliexpress entegrasyonu
Kaynak: BoTree
  • Dropshipping Uygulamalarını Yüklüyoruz!

Türkiye Shopify kanalları üzerinden kaydolma işlemlerinizi tamamladıktan sonra sistem tarafından mağaza kontrol panelinize yönlendirileceksiniz. Bu aşamada mağazanıza yeni ürünler eklemeniz gerekiyor. Bunun için birçok farklı seçenek olsa da ülkemizde Shopify ile Dropshipping yapan milyonlarca girişimci, ürünlerini eklemek için sadece ‘’Oberlo’’ uygulamasını tercih etmektedir.

Shopify Apps bölümünden indirebildiğiniz Oberlo uygulaması, stoksuz satış yapabilmeniz için ürünleri kolayca arayabileceğiniz ve ilgilendiğiniz ürünleri mağazanıza kolayca ekleyebileceğiniz oldukça basit bir platformdur. Oberlo kurabilmek için Shopify Apps bölümünden Uygulamalar sekmesine tıklayın daha sonra ‘’Shopify App Store’u Ziyaret Et’’ butonuna tıklayın. Burada araç çubuğu kısmında ‘’Oberlo’’ yazarak uygulamayı buluyoruz ve yeni mağazamıza uygun olacak ürünleri eklemeye başlıyoruz.

  • Satışını Gerçekleştireceğimiz Ürünleri Aramaya Başlıyoruz!

Mağazamız için ürün araştırma uygulamasını da yükledikten sonra uygun bulduğumuz ürünleri mağazamıza eklemeye başlıyoruz. Bu işlem, herhangi bir e-ticaret sitesinde kendiniz için alışveriş yapmak kadar kolay olacak. Bunun için ilk olarak satışını yapacağımız ürünlerin kategorisini seçiyoruz. Daha sonra kategori bölümünde mağazamıza eklemek istediğimiz ürünü seçerek ‘’İçe Aktarma Listesine Ekle’’ butonuna tıklıyoruz.

Ayrıca bu işlemden sonra, tüm öğeleri mağazaya eklemek için seçtikten sonra Oberlo’nun panosundaki gezinme çubuğunda yer alan ‘’Listeyi İçe Aktar’’ sekmesine tıklıyoruz. Daha sonra mağazamızda satmak istediğimiz ürünlerin açıklamalarını kategorilerini ve diğer ayrıntılarını istediğimiz gibi düzenleyebiliriz. Bu sayede hiçbir masraf yapmadan sadece alacağınız komisyon üzerinden farklı ürünleri kendi mağazanızda satmaya başlayabilirsiniz.

  • Seçtiğiniz Ürünleri Oberlo Panosundan Kendi Mağazanıza Aktarın!

Bu kısma kadar Shopify ile Dropshipping işlemlerinin tam olarak doğru ilerlediğinden emin olduğunuzda ürün kutusunu sol üst bölümünde yer alan onay kutusunu seçerek ürünleri kendi mağazamıza eklemeye başlıyoruz. Daha sonra karşımıza çıkan ‘’Mağazaya Aktar’’ bölümüne tıklıyoruz. Son olarak Shopify Türkiye mağazanızı oluşturabilmek için mağazanızda satışa sunmak istediğiniz tüm ürünler için aynı işlemi uygulamanız gerekiyor.

  • Ürünler Satışa Hazır! Şimdi Shopify Mağazasını Kurma Zamanı!

Shopify ile Dropshipping işlemlerinde satmak istediğiniz tüm ürünleri hazırladıktan sonra Shopify kurulum işlemlerinin belki de en önemlisi olan mağaza kurma bölümüne. İlk olarak Shopify mağazanızı bir perakende satış alanı olarak görmeniz gerekiyor. Müşterilerinizin ürünlere nasıl göz atacaklarını ve almak istedikleri ürünleri nasıl seçeceklerini büyük bir titizlikle belirlemeniz şart.

Satışlarınızı en üst noktaya getirebilmek için Shopify kurulum işlemleri sırasında mağazanızı mutlaka ilgi çekici bir hale getirmeli ve müşterilerinizin platform içerisinde çok hızlı bir halde alışveriş yapabilmelerini mümkün kılmalısınız. Bu durum, Shopify Türkiye platformu tarafından hazırlanan en başarılı şablonlar ve tasarım harikası temalarla çok kolay bir şekilde ele alınmaktadır. Ayrıca daha kişisel bir tema tercih etmek istiyorsanız Shopify kurulum sırasında kullandığınız temayı tercihlerinize göre özelleştirebilirsiniz.

Shopify Entegrasyonları ile Tek Tuş Çok İş
  • Shopify ile Dropshipping Mağazasını Özelleştirme Nasıl Yapılır?

Shopify ile Dropshipping işlemleri sırasında kullanıcılara sunulan temalar her ne kadar kaliteli ve göz alıcı olsa da bazı durumlarda mağaza sahipleri tercih ettikleri temaları müşterileri için özelleştirmek isteyebilmektedirler. Bu işlemin nasıl yapılacağı, kullanıcıların seçecekleri temaya bağlı olarak değişebilmektedir. Bazı temalarda var olan segment bölümlerini değiştirebilir ve hatta kendinize ait yeni bölümler bile oluşturabilirsiniz. Bu segmentleri özelleştirebilmek için her üründe hangi ürün koleksiyonunu eklemek istediğiniz gibi parametreleri belirlemeniz yeterli olacaktır.

Shopify kurulum işlemleri sırasında sol gezinme çubuğu bölümünde temada yer alan tüm değiştirilebilir segmentlerin bir listesi yer almaktadır. Bu bölümdeki sekmelerin herhangi birine tıklayarak hangi ürün koleksiyonlarının yer alacağını ayarlayabilir veya kaç satır ve kaç sütun olarak görüneceklerini belirleyebilirsiniz.

Ayrıca daha önceden ayarlanmış segment kısımlarını devre dışı bırakmak istiyorsanız ilgili bölümde yer alan göz kısmına tıklamanız yeterli olacaktır. Ayrıca aynı bölümde yeni bir segment ekleyebileceğiniz bir seçenek yer almaktadır. Bu seçeneği tercih ederek kapsamlı seçimler yapılabilen bir öğe menüsünü etkin hale getirebilirsiniz. Tüm bu değişiklikleri yaptıktan sonra Shopify ile Dropshipping işlemlerinde ilerleyebilmek için sadece ‘’Kaydet butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

  • Son Adım Ödemeleri Ayarlama!

Son adımda mağazanızı kurup satacağınız ürünleri belirlediğinize göre artık müşterilerinizden nasıl ödeme alacağınıza karar verebilirsiniz. Bu nedenle Shopify ile Dropshipping işlemlerinde birçok ödeme yönteminin olduğunu ve Türkiye Shopify ekibinin birçoğuyla çalıştığını belirtmek gerekmektedir.

Müşterilerinize sunacağınız ödeme sistemini ayarlayabilmek için öncelikle sol alt köşede yer alan ‘’Ayarlar’’ düğmesine tıklamanız gerekiyor. Daha sonra karşınıza çıkan bölümden ‘’Ödeme Sağlayıcıları’’ sekmesine tıklayın. Şu an için ‘’Paypal’’, Shopify ile Dropshipping işlemlerinde en çok tercih edilen yöntemdir. Fakat ülkemizde Paypal sisteminin etkin olmaması nedeniyle Shopify ücretleri konusunu da hesaba katarak mağazanız için farklı bir ödeme sistemini entegre edebilirsiniz. Bu sayede mağazanızdan satışa çıkan ürünler ile yatırım yapmadan para kazanabilir ve kolayca kara geçebilirsiniz.

Shopify ile Dropshipping İşlemleri Sırasında Kullanılabilecek Uygulamalar Nelerdir?

Shopify ile Dropshipping işlemleri, stoksuz satış konusunun ele alındığı en popüler uygulamalar arasında yer almaktadır. Fakat Shopify kurulum aşamasında ürün tedarikinin yapılacağı bir platform seçmek ve kapsamlı bir ürün kataloğu oluşturmak çok önemlidir. Bunun için yazı içerisinde yer alan Oberlo platformunun yanı sıra Shopify ile Dropshipping sırasında size yardımcı olacak birçok uygulama bulunmaktadır. İşte, dropshipping işlemleri sırasında ürün seçimlerinizde sıra yardımcı olabilmek için geliştirilen uygulamalara dair merak edilen tüm detaylar.

  1. Oberlo

Mağaza ürünleri için göz atma ve ürün ekleme sistemlerinin her birini kullanıcıları için sunmaya devam eden Oberlo, satış potansiyeli en yüksek ve trend olan ürünleri kolayca bulmanızı sağlamaktadır. Bu sayede ürün serilerini taze bir şekilde sağlayarak müşterilerinize her zamankinden çok daha farklı bir alışveriş deneyimi yaşatabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra Oberlo’nun temel özelliklerine bir de yakından bakalım;

  • Tamamen ücretsiz bir kurum ve kullanım hakkı.
  • Kolay ve anlaşılır sipariş takibi.
  • Mağaza sahipleri için kolay ürün özelleştirme yöntemleri.
  • Ürünler için otomatik fiyatlandırma güncellemeleri.
  • Mağazalarda oluşan toplu siparişlerin otomatik olarak işleme alınması.
  • Spocket

Spocket, sadece Türkiye shopify sistemleri için değil Shopify ile Dropshipping alanında küresel anlamda en çok tercih edilen mağaza sistem uygulamaları arasında yer almaktadır. Milyonlarca kişinin en önemli tercihi olan Spocket, tedarikçiler ile anlaşmalı çalışan bir stoksuz satış uygulaması olarak bilinmektedir. Türkiye’ye yeni gelmesinin yanı sıra ABD ve AB ülkeleri genelinde sıklıkla tercih edilmektedir.

Uygulama, kendine has olan birçok özellikle doludur ve stoksuz işlem yapmak isteyen kişiler için sayısız özellik sunmaktadır. Bunun yanı sıra Shopify kurulum ve ürün özelleştirme işlemleri oldukça kolay olup içerisinde yer alan kategorilerin her biri, mağaza sahipleri tarafından özelleştirilebilmektedir. Bu sayede stoksuz satış işlemleri gerçekleştirenler, yüksek karlı niş alanlarını kolayca yönetebilmektedirler. Ayrıca Spocket uygulamasının kullanıcılara 7/24 Shopify destek hizmeti sağladığını da belirtmekte fayda var. Şimdi bir de Spocket uygulamasının genel özelliklerine yakından bakalım;

  • Toptan ve tekli alımlarda müşteriler için önemli indirim fırsatları.
  • Kolay ve anlaşılır bir arayüz.
  • Mağaza sahipleri için sunulan örnek sipariş açıklamaları.
  • Mağaza sahiplerinin anlık olarak ürün takibi yapabildikleri gelişmiş bir entegrasyon.
  • Mağaza sahipleri için otomatik olarak ürün güncelleme sistemleri.
  • AliExpress

Aliexpress Shopify ile Dropshipping işlemlerinde en çok tercih edilen ve dünya genelinde sağladığı kar marjlarıyla konuşulmakta olan en ünlü satış araçları arasında gösterilmektedir. Çin merkezli bir uygulama olmasına rağmen son yıllarda kendisini geliştirerek tüm dünyada kullanılmaya başlanmış durumdadır. AlExpress uygulaması, Türkiye shopify satış işlemlerinde kullanmak için çok kolaydır ve mağaza sahipleri için geniş bir ürün yelpazesi sunabilmektedir. Ayrıca AliExpress’in müşterilerine sağladığı temel özellikler şu şekilde açıklanmaktadır;

  • Mağaza sahipleri için kolay ürün düzenleme işlemleri.
  • Kullanıcıların birden fazla mağazada satış yapabilmelerini desteklemek.
  • Gönderilerin ve siparişlerin otomatik olarak takip edilmesi.
  • Satılık ürünler konusunda mağaza sahiplerine en uygun paketleri sunabilmek.
  • Mağaza sahiplerinin Shopify ücretleri gibi konularda tedarikçi seçimini kolayca yapabilmeleri.

Shopify ile Dropshipping Yapmanın Avantajları Nelerdir?

Günümüzde milyonlar insan, Shopify ile Dropshipping yaparak kendisine ana veya yan gelir hazırlayabilmektedir. Bu durum, platformun satış yapabilmek için çok basit bir arayüze ve kullanım açısından kolay bir sisteme sahip olmasından kaynaklanmaktadır. Bu durum, Shopify Türkiye kullanımlarını da kısa bir süre önce iki katına çıkarmıştır.

Fakat hala milyonlarca vatandaş, Shopify ile Dropshipping konusunda herhangi bir bilgiye sahip olmadığı için Shopify ücretleri gibi konuları hala sormakta ve stoksuz satış işlemlerinin nasıl yapılması gerektiğini merak etmektedirler. Biz de sizler için Shopify kurulum işlemlerinin yanı sıra bu sistemin avantajlarının neler olduğunu da maddeler halinde sıraladık. İşte, kendisine uygun bir gelir kaynağı oluşturabileceğiniz Shopify ile Dropshipping işlemlerinin merak edilen tüm detayları.

  1. Shopify Kolay Kurulum ve Kullanım İmkanı Sağlamaktadır!

Shopify, bir çevrimiçi mağaza sistemi olarak kullanıcıları için müthiş ve kolay bir başlangıç hizmeti sunabilmektedir. Bu durum, vatandaşların mağazalarını geliştirmek ve değiştirebilmek için herhangi bir yazılıma veya teknik beceriye sahip olmamalarıyla hat saflara çıkmaktadır. Ayrıca Shopify destek ekibi, domain ve hosting gibi araçları da platformun içerisinde sağlamaktadır.

Shopify bünyesinde yer alan mantılı sistemler, uygulamanın temiz ve kullanıcı dostu bir arayüze sahip olmasını sağlamaktadır. Kullanıcılar, satış sistemleri ve mağaza oluşturma işlemleri konusunda her türlü yardımı Shopify üzerinde kolayca bulabilmektedirler.

  • Güvenli Kurulum ve Güvenli Satış İşlemleri

Shopify Türkiye tarafından sağlanan faydalar arasında en önemli hususlardan biri de güvenli kurulum ve güvenli satış işlemleridir. Çevrimiçi satış alanlarında hem müşteriler hem de mağaza sahipleri, kişisel bilgilere ve ödeme işlemlerine karşı oldukça hassastırlar. Bu nedenle güvenlik, işletme sahipleri ve ürün satın almak isteyen kullanıcılar için olmazsa olmaz detayların başında gelmektedir. Bu nedenle Shopify ile Dropshipping işlemleri sırasında tüm verilerin SSL sertifikası aktif ederek şifrelenmesi mümkün kılınmaktadır.

Ayrıca Shopify, PCI sistemiyle de son derece yakından ilgilenmektedir. Bu sayede mağazanız, sizden alışveriş işlemi yapmak isteyen müşteriler tarafından 7/24 açık şekilde görülmektedir. Ayrıca platform, mağazanızda oluşturulması gereken her türlü bakım ve güncelleştirme çalışmasıyla da yakından ilgilenmektedir. Bu sayede Shopify aracılığıyla satışlarınızı otomatik olarak gerçekleştirebilir ve karınızı kolayca arttırabilirsiniz.

  • Mobil Uyumluluk ve Mobil Cihazlarda Rahat Kullanım Avantajı

Günümüzde milyonlarca insan, küresel internet sitelerini sadece mobil cihazları üzerinden ziyaret etmektedirler. Bu durum, insanların sadece bilgisayar üzerinden değil çoğunlukla mobil cihazları üzerinden alışveriş yaptıklarını da gözler önüne sermektedir.

Bu durumdan haberdar olan Shopify Türkiye ekibi, mağazaların tüm mobil cihazlar üzerinde harika ve ilgi çekici görünebilmesi için arayüzünü mobil uyumlu şekilde tasarlamaktadır. Bu sayede müşterileriniz bulundukları her noktadan sizleri tercih ederek kolay ve hızlı alışverişin tadını çıkarabilmektedir. Tüm bunların aynı sıra mağazanızı kolayca yönetebileceğiniz ücretsiz IOS ve Android programlarının da yer aldığını belirtmekte fayda var.

  • Alışveriş Sepetlerinin Aktif Şekilde Kullanılması

Günümüzde online alışveriş sitelerini ziyaret eden kullanıcıların çok büyük bir çoğunluğu, mağazalarda gezerken ürünleri sepetlerine atarak satın almadan mağazalardan ayrılmaktadırlar. Bunu bilen platform, sepetlerinde ürün olan müşterilere e-posta atarak satın alımlarını tamamlamalarını hatırlatan bir sepet aktifleştirme mesajı göndermektedir. Bu sayede müşterileriniz, sepetleri içerisinde unuttukları ürünleri almak için mağazanıza geri dönerek satın alımlarını kolayca tamamlayabilmektedirler. Bu sayede stoksuz alışveriş sistemleri üzerinden kolayca gelirlerinizi artırabilir ve müşterilerinizin unuttukları alışveriş ödemelerini gerçekleştirmelerini sağlayabilirsiniz. Ayrıca bu sistemin genel özelliklerini Shopify destek ekibine bağlanarak da kolayca öğrenebilirsiniz.

  • Sorunsuz ve Kesintisiz Müşteri Hizmeti Desteği

Shopify Türkiye platformu, müşteri desteği konusunda rakipsiz olan uygulamalar arasında yer almaktadır. E-ticaret üzerine uzmanlaşan binlerce personel, sizlerin sorularını telefon, e-posta veya canlı sohbet sistemleri ile 7/24 cevaplamaya ve sorunlarınızı çözmeye devam etmektedir. Ayrıca Shopify destek çalışanları, mağazanızın ihtiyaçlarına yanıt verebilmek ve müşterileriniz için mağazanızın sürekli açık kalmasını sağlamak gibi misyonlara da özveriyle cevap vermektedirler. Tüm bunların yanı sıra Türkiye Shopify forum sitelerinde platformun kullanımına dair birçok videoyu ve metni bulabileceğinizi de belirtmekte fayda var.

Shopify ile Dropshipping İşlemleriyle Yurtdışına Satış Yapmaya Başlayın!

Shopify ile Dropshipping işlemleri,günümüzde milyonlarca vatandaş tarafından dolar kazanabilmek adına yapılmaktadır. Shopify platformu, sizin aylık olarak elinize geçecek ödemeyi dolar cinsinden oluşturduğu için ülkemizde halihazırda çok yüksek olan dolar kuru nedeniyle yüksek miktarlarda kar edebilmeniz de mümkün hale gelmektedir. Bu nedenle Shopify ile Dropshipping uygulaması ile yurtdışında çalışan bir girişim sahibi olmak, ülkemizin şu anki şartlarında harika bir seçenek olacaktır. Ayrıca Shopify ile Dropshipping konusunda her türlü bilgiyi soruşturmak istiyorsanız Shopify Türkiye ekibinden yardım isteyerek aklınızdaki soru işaretlerini kolayca giderebilirsiniz.

Shopify Dropshipping Yapmadan Önce Şirket Yapınıza Karar Verin!

Birçok vatandaş, internet üzerindeki işletmesini kurarak kendisine bir yan gelir elde etmeye çalışmaktadır. Fakat bazı insanlar veya kurumlar, stoksuz işletmeler açarak çok ciddi bir girişimin içerisine de girebilmektedirler. Bunun için meşru bir şekilde ticari kuruluş oluşturmak zorunlu bir hale gelmektedir. Shopify destek ekibi, bu konuda herhangi bir zorluk çıkarma veya hukuki bir süreç işleme almamaktadır. Fakat yine de Türkiye’de online olarak girişim yapıldığı sırada en çok tercih edilen iş yapılarından bahsetmekte de fayda var;

  1. Şahıs Şirketi

Şahıs şirketleri, çevrimiçi iş modeli oluştururken tercih edilen en basit ve kullanımı kolay iş modelleri arasında gösterilmektedir. Ayrıca bu iş modeli, hiçbir kişisel sorunluluk koruması da gerektirmemektedir. Bu nedenle işinizle ilgili bir davaya karışmanız durumunda kişisel varlıklarınızın da tehlikede olduğunu unutmamak gerekmektedir. Dosyalama işlemlerine ayırmanız gereken süre gerçekten çok azdır, ayrıca işinizin kazanç bilgisini kişisel vergi beyanlarınızla birlikte sunmanız gerekmektedir. Bunların yanı sıra başka herhangi bir devlet başvurusuna da gerek duyulmamaktadır.

  • Limited Şirket

Shopify ile Dropshipping işlemi yaparken kendiniz için bir limited şirketi kurmak, işinizi farklı bir tüzel kişilik olarak göstererek kişisel varlıklarınızın korunmasını sağlamaktadır. Sorumluluk koruması tam olarak sağlanıyor olmasa da online mağaza sahiplerinin şahıs şirketlerine göre çok daha güvenli şekilde korunduklarını belirtmek gerekmektedir. Ayrıca limited şirketine sahip olan kişilerin, dosyalama işlemlerine özen göstermesi ve tüm vergi ödemelerini düzenli olarak gerçekleştirmesi gerektiğini de belirtmekte fayda var.

  • Anonim Şirket

Ülkemiz genelinde kurulan çoğu büyük şirket, en yüksek sorumluluk korumasını alabilmek için anonim şirketi kurmaktadır. Limited şirketlerden farklı olarak online veya fiziki firmalar çerçevesinde ortak sayısı istenildiği kadar arttırılabilmektedir. Bu nedenle günümüzde birçok anonim şirketinin yüzlerce farklı ortağı bulunmaktadır. Bu durum, yatırım yapmak isteyen kişiler için de anonim şirketlerini çok cazip bir hale getirmektedir. Vergisel anlamda limited şirketler ile hiçbir farkı bulunmayan anonim şirketlerinin vergi beyanları ve dosyalama ihtiyaçları oldukça fazladır. Bu nedenle sadece dosyalama işlemleri için dahi anonim şirketlerinde birçok personelin çalışabileceğini belirtmekte fayda var.

Shopify Dropshipping ile ilgileniyorsanız ve bizimle çalışmak istiyorsanız, bizimle iletişime geçin.