Sosyal Medya Stratejisi

Geleneksel medyaya göre gün geçtikçe kullanımı artan ve gelişen sosyal medya, pazarlama piyasasında da oldukça yaygın. Markaların etkin bir şekilde sosyal medya kullanımı ve geliştirdikleri sosyal medya stratejisi marka imajını doğrudan etkilemektedir. Peki işletmelerin sosyal medya kullanımları nasıl olmalı ve dijital çağa hangi stratejilerle uyum sağlamalılar?

Sosyal medya gün geçtikçe değişmekte ve gelişmektedir. Markaların geliştirdiği sosyal medya stratejisi de sürekli yenilenmeli, güncel kalmalı ve değişime uyum sağlamalıdır. Markanızın pazarlama teknikleri arasında etkili bir sosyal medya kullanımı varsa işte sizlere yol haritası!

image 5

Pazarlama stratejileri konusunda gözbebeği olan sosyal medya kullanımı basamakları nedir?

• Hedefinizi seçin.
Sosyal medyayı hangi amaç için kullanacaksınız? Marka bilinirliği için mi yoksa ürün ya da hizmetinizi pazarlamak için mi? Öncelikle bu soruyu cevaplayarak geliştireceğiniz stratejinin ilk adımını tamamlayın. Belirlediğiniz hedef açık ve net şekilde tanımlanmalıdır ve ulaşabileceğiniz hedefleri belirlemelisiniz. Aynı zamanda belirli bir zaman dilimini kapsamalıdır.

• Hedef kitlenizi belirleyin.
Sosyal medya kullanıcılarından hangilerine yönelik bir strateji planlıyorsunuz? Demografik bilgiler ya da kişisel özellikler gibi birçok alanda gruplara ayırmanız mümkün. Hedef kitlenizi ne kadar iyi tanırsanız sosyal medya kullanımınız o kadar etkili olacaktır.

• Rakiplerinizi takip edin.
Sizinle rekabet halinde olan markaların sosyal medya kullanımı hakkında bilgiler edinin ve onlardan farklı neler yapabileceğinizi belirleyin.

• Paylaşımlarınız için takvim oluşturun.
Paylaşacağınız içerikler için özel günleri unutmamalısınız ayrıca bilinen özel günler dışında kullanıcıların dikkatini çekebilecek farklı özel günlerde de paylaşım yapmanız etkili olacaktır. Aynı zamanda içerikleriniz kadar hangi saatte paylaşım yaptığınız da önemlidir. Sosyal medyanın en aktif kullanıldığı saatleri belirleyin ve bu zaman dilimi içerisinde paylaşımlarınızı sıklaştırın.

• Video paylaşımları yapın.
Yalnızca yazı olarak değil paylaşacağınız ilgi çekici, kullanıcıyı sıkmayacak videolar da sizlere yardımcı olacaktır.

• Etkileşimde bulunun.
Belirlediğiniz hedef kitlenize anketler düzenleyebilir içerikleriniz hakkında görüşlerini alabilirsiniz. Böylece pazarlama stratejileri arasında en yaygın olarak kullanılan sosyal medyanın gücüne şahit olabilirsiniz.
• Fenomenler ile iş birliği yapın.

Markanız ile bağdaştırdığınız ınfluencer hesapları ile iş birliği yapın. Etkileşimi çok olan hesaplarla iş birliği yapmanız sizlere avantaj sağlayacaktır.