Offline Pazarlama ile İşletmenizi "Sokakta" Görünür Kılın

İnternet öncesi dönemde markaların ürünlerini pazarlamak için iletişim ve reklam kanallarını kullanmasına offline pazarlama denir.  Bu teknik, çevrim içi olmayan somut ve fiziki yöntemlerden oluşur.

Dijital dönüşüm yolculuğunda offline reklamların önemi azalmış gibi görünse de hala çok kritik bir noktadadır. Örneğin hedef kitleniz teknoloji ile pek arası olmayan belli bir yaşın üstündeki grup ise dijital pazarlamaile başarılı olmanız çok düşük bir ihtimaldir. Günümüzde çevrim içi reklamların yaygınlaşmasıyla genellikle yerel kanalda tercih edilir ve doğru kullanıldığında rakiplerinizden bir adım önde olmanızı sağlayarak markanıza değer katacaktır.

Televizyon, gazete, radyo, reklam panoları, broşürler, el ilanları, doğrudan posta gönderimi gibi araçlar ile markanızı çevrim dışı şekilde pazarlayabileceğiniz geleneksel pazarlama yöntemlerindendir.

Offline Pazarlama Avantajları

Hedef kitleniz dijital bir reklam yerine fiziksel olarak sahip olabileceği şeyleri tercih edebilir. Örneğin kartvizitler ya da broşürler günümüzde birçok kişinin tercih edeceği reklam araçlarındandır. Bu kartvizit ya da broşürler insanlarla yüz yüze iletişim kurmanızı sağlayarak sıcak satış gerçekleştirmenizi sağlar.   

Televizyon ve gazete kullanıcıları dijital ortamlarda vakit geçiren insanlardan farklı olarak daha çok odaklanır. Dolayısıyla çevrim dışı pazarlamanın en önemli avantajı hedef kitlenizin çok dikkatli bir tüketici olmasıdır.

Geleneksel pazarlama geniş kitlelere ulaşmanızı sağlayan anlaşılması daha kolay, daha bağlayıcı ve etkileşim barındıran bir pazarlama tekniğidir.

Offline pazarlama ile internet kullanıcısı olmayan çok sayıda tüketiciye ulaşabilirsiniz üstelik gün geçtikçe daha pahalı hale gelen çevrim içi pazarlamaya göre çok daha az maliyetlidir.

Offline Reklamlar Nasıl Ölçümlenir?

Offline reklam vermek isteyen markaların aklındaki en büyük soru işaretlerinden biri reklamların nasıl ölçümlenebileceğidir. Verdiğiniz reklamların ölçümlenebilmesi için çevrim dışı mecralar için kullanabileceğiniz ayrı bir telefon numarası kullanmalısınız. Bu sayede reklamlarınızın bu numaraya ulaşan kişiler tarafından görüldüğünü anlayabilirsiniz.

Ölçümleme yapmak için kullanabileceğiniz yöntemler arasında reklamlarınıza yerleştirebileceğiniz kupon kodları da örnek gösterilebilir. Bu kupon kodları ile sizlere ulaşan kişilerin kaydını tutmanız kampanya dönemi hakkında belli istatistikler edinmenizi sağlayacaktır.

Offline pazarlama yöntemleri ve firmanızın afiş, broşür, el ilanı, poster gibi ihtiyaçlarını karşılamak hakkındaki soru ve talepleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.