E-Ticarette Mailing Nedir?

Mailing, şirketlerin tüketicilerine ulaşmak amacıyla kullandığı bir dijital pazarlama aracıdır. Web sitenize gelen ziyaretçilerden topladığınız kişisel bilgiler arasından e-mail adresini ayrıştırarak markanız hakkında toplu e-mail pazarlaması gerçekleştirebilirsiniz. İşletmeniz ile ilgili yapacağınız reklam ve tanıtımlar için oldukça basit ve maliyetsiz bir yöntemdir.

İş hayatınızda düzenli olarak kullanacağınız e-posta gönderimi tüketicilere sürekli sizi hatırlatır ve daha geniş bir kitleye ulaşmanızı sağlar.  Bu yöntemle satışlarınızda artış sağlamak mümkün. Peki şirketlerin mailing tasarımı nasıl olmalıdır?

Göndereceğiniz maillerin dikkat çekici olması oldukça önemli bir konudur. Çünkü kişiler gün içerisinde birçok mail alabilir. E-postanızın görüntülenmesini istiyorsanız ayırt edilebilir şekilde dikkat çekici olmalıdır. Mail içeriğinde verdiğiniz bilgilerin açık ve anlaşılır olması da önemli bir husustur. Kısa bir süreliğine bile görüntülense, kullanıcının bilgi alabilmesi gerekmektedir. Gönderdiğiniz maillerin düzenli aralıklarla olması da işinizi olumlu etkileyecektir. Mail içeriğinde belirtebileceğiniz web adresiniz de internet sitenize gelen ziyaretçi sayısını arttıracaktır. Mailing tasarımı nasıl olmalıdır sorusunu yanıtladıktan sonra sizlerle bazı detaylar paylaşmak isteriz.

image 2

Mailing İçin Altın Kurallar

  • Spam kutusuna düşmemelisiniz. Göndereceğiniz e-postaların spama düşmesini istemiyorsanız mailinizde yapacağınız bazı iyileştirmelerle bunun önüne geçebilirsiniz. Çünkü attığınız e-postanın spama düşmesi, okunmadan silinmesi anlamına gelmektedir. Bu da mailing stratejisinin anlamsızlaşmasına yol açar.
  • Etkili bir başlık oluşturmalısınız. Göndereceğiniz mailin mutlaka etkili bir başlığı olmalıdır. Reklam ya da tanıtım yapıyorsanız sattığınız ürün ya da hizmeti içeren bir başlık ekleyebilirsiniz. Bir kampanya maili ise dikkat çekici bir şekilde bu kampanyayı belirtmelisiniz. Böylelikle mailinizin okunmasını sağlamakla amacınız doğrultusunda ilk doğru adımı atmış olursunuz.
  • Yalın bir dille içeriğinizi oluşturmalısınız. Gönderdiğiniz e posta anlaşılabilir ve okuyucuyu sıkmayacak şekilde olmalıdır.
  • E-posta diliniz devrik cümlelerden oluşmalı ve herkesin rahatlıkla anlayacağı bir dil kullanmalısınız. İçeriğinizde yabancı kelimelere yer veriyorsanız anlamları ile beraber gönderim sağlamalısınız.
  • Mail reklam, tanıtım ya da kampanyalar ile e-mail pazarlaması planlıyorsanız görsel eklemeniz daha etkili bir mail olmasını sağlayacaktır. Çözünürlüğü yüksek, bulanık olmayan fotoğraflar eklemeniz önemli bir detaydır. Gönderdiğiniz görsel bulanıksa bu durum insanları kuşkulandırabilir.