E-Ticaret Sitesi Kurmak

Günümüzde e-ticaret sitesi kurmak ve mevcut e-ticaret sitelerinde ürünler yayınlayarak satışları arttırmaya çalışmak oldukça moda. Öyle ki fiziksel bir mağaza ve depo sahibi olarak işçi çalıştırılan modellere göre 5-10 kat daha fazla bilinirlik ve kar marjı yakalamak sadece reklamlarla ve doğru stratejilerle mümkün olabiliyor. E-ticaret sitesi kurmadan Shopier, İyziLink gibi servisler yardımıyla ödeme alabileceğiniz gibi, işleri biraz daha büyütmek istediğinizde karşınıza Ticimax, Ideasoft, Woocommerce ve Shopify gibi alternatifler çıkmakta. Bu yazının konusu ise 2022 yılında e-ticaret sitesi kurmak ve bunu yaparken Shopify'dan yararlanmak üzerine.

Shopify Nedir?

Shopify, çevrimiçi mağazanızı hemen ve zahmetsizce oluşturmak için kullanabileceğiniz, milyar dolarlarca hacme sahip bir e-ticaret platformudur. Dünyanın her yerinden saniyeler içerisinde erişilebilen, sunucu ve bakım masrafı olmayan bir Shopify hesabını kendiniz test etmek için 14 günlük ücretsiz deneme sürümüne kaydolabilirsiniz. Deneme süreniz sırasında kendi çevrimiçi mağazanızı oluşturabilir, ücretsiz Shopify uygulamalarını test edebilir ve sistemi tanıyabilirsiniz. Shopify kullanmak için ihtiyacınız olan tek şey bir fikirdir. Kurulum, güvenlik veya 2sunucu maliyeti gibi detayları düşünmenize gerek kalmaz. Alan adınızı mağazanıza bağlamak ve aylık Shopify aboneliğinizi başlatmak yeterli olacaktır. Shopify kurulumu oldukça basit ve zahmetsiz bir süreçtir.

Bir Türk vatandaşı olarak, aylık en az 30 dolarlık paketleri ile Shopify'ın gözünüzü korkutabileceğini anlıyoruz. Sonuçta Woocommerce bedavayken neden paranızı Shopify'a harcayasınız ki? Ancak aylar geçtikçe yavaşlayan bir internet sitesi, artan güvenlik ve bakım ihtiyacı, yetmemeye başlayan hosting/sunucu alanları en az 1 sene içerisinde size daha büyük bir maliyet ve risk olarak geri dönebilir. Unutmayın, Shopify ile e-ticaret sitesi kurmak dünyada en çok tercih edilen metotlardan biri ve risk maliyetiniz oldukça düşük.

Shopify ile E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

Gelişen teknoloji, ülkeler ve insanlar arasındaki sınırları her geçen gün biraz daha kaldırıyor ve dünya, bir zamanlar imkânsız bir hayal olarak kabul edilen “küresel köy” konseptine her gün biraz daha yaklaşıyor. İnternetin ve teknolojik gelişmelerin sağladığı avantajlar arasında, e-ticaretin benzersiz bir fırsata dönüşmesi de bulunuyor. Ticaretle ilgilenen herkesin geleneksel ticaret yöntemlerine kıyasla çok daha fazla satış yapmasına ve çok yüksek kârlar elde etmesine yardımcı olan e-ticaret, müşterilere de benzersiz kolaylıklar sunuyor. Hâl böyle olunca, bütün firmaların e-ticaret dünyasına adım atmayı istemesi de kaçınılmaz hâle geliyor. Peki e-ticaret dünyasına nasıl girilir, Shopify üzerinden e-ticaret sitesi nasıl kurulur ve bu süreçte nelere dikkat edilmesi gerekir, biliyor musunuz? Siz de ticaretinizi dijital platformlara taşımak ve dünyanın her yerine kolayca ürün satabilmek  isterseniz, size özel olarak hazırladığımız bu geniş kapsamlı rehberden faydalanabilirsiniz. Rehber bittiğinde, Shopify destek ve Shopify ile e-ticaret sitesi kurmak konulu ihtiyaçlarınızı karşılamak için bizimle iletişime geçmek de bir seçenek.

E-Ticaret Nedir, Nasıl Yapılır?

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) tarafından açıklanan verilere göre 2021 yılında Türkiye’de 400 milyar liralık hacme ulaşan e-ticaret, dünyada da hızlı bir şekilde yükselmeye devam ediyor. Özellikle Koronavirüs pandemisinin etkili olduğu 2020 ve 2021 yıllarında dünya genelinde hızlı bir yükseliş gösteren e-ticaret, Çin’de 672 milyar, ABD’de 340 milyar, İngiltere’de ise 99 milyar dolarlık bir hacme sahip. Bu rakamların her yıl ortalama %10 ila %15 arasında artış göstereceği ve önümüzdeki 20 yıl içinde dünya genelindeki tüm ticari işlemlerin %95’inin internetten yapılacağı öngörülüyor.

Bu açıdan bakıldığında, e-ticaret sitesi kurmak ve bunu yönetmek gibi problemlerin, ticaret dünyasının kalbi haline gelmiş olduğu görülmekte. Bu sebeple, ticaretle uğraşan herkesin bu değişime hızla adapte olması ve ticari işlemlerini internet platformlarına taşıması, hayatta kalmak için bir zorunluluk olarak kabul ediliyor. İster köklü bir ticari geçmişe sahip olun, isterseniz de ticaret dünyasına yeni adım atın, yapmanız gerekenlerin başında, e-ticaret sisteminizi kurmak ve ürünlerinizi hem yerel hem de global pazarlara internet üzerinden sunmak yer alıyor.

E-ticaret sitesi kurmak, 2022 yılında ticaretle uğraşmak isteyenlerin temel ihtiyaçları arasında ilk sırada yer alıyor. Bu sebeple de kendi e-ticaret sitenizi nasıl kuracağınızı öğrenmeniz,  ticaret hayatına doğru bir başlangıç yapmanız açısından büyük önem taşıyor. Peki e-ticaret sitesi nasıl kurulur ve e-ticaret sitesi kurarken nelere dikkat edilir?

Kendi e-ticaret sitenizi kurarken tercih edebileceğiniz en kurumsal, en köklü ve en başarılı global firmaların başında, Shopify geliyor. Merkezi Kanada’da bulunan çok uluslu bir şirket olan Shopify, dünya genelinde en çok tercih edilen e-ticaret platformlarından biri. 175’ten fazla ülkede faaliyet gösteren ve 1.000.000’dan fazla mağazaya ev sahipliği yapan Shopify, e-ticaret operasyonlarınızı yönetme sürecinizi kolaylaştırmak için size benzersiz avantajlar sağlıyor. Shopify altyapısını kullanarak e-ticaret mağazanızı kolayca oluşturabilir, ürünlerinizi zahmetsiz bir şekilde listeleyebilir ve dünya genelinde satışa çıkarabilirsiniz. Shopify altyapısı ile ödemelerinizi hızlı ve güvenli bir şekilde tahsil edebilir, müşterilerinizin kişisel bilgilerini de güvende tutabilirsiniz. Ayrıca kargo operasyonlarınızı da son derece hızlı bir şekilde gerçekleştirebilir, satış sürecinin her aşamasını mümkün olan en hızlı ve güvenli şekilde tamamlayabilirsiniz.

Shopify ile E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

Shopify ile e-ticaret sitesi kurmak ve e-ticaret yönetimi sürecine başlamak için ilk olarak shopify.com üzerinden size özel bir hesap açmanız gerekiyor. Hesabınızı açmak için bu linke tıklayabilir hesabınızı ücretsiz bir şekilde oluşturabilirsiniz.

Hesabınızı oluşturmak için ilk olarak ekranda gördüğünüz kutucuğa e-mail adresinizi yazmanız isteniyor. Sonrasında kutucuğun hemen sağındaki “Start Free Trial” butonuna tıklayabilir ve ücretsiz deneme sürecini başlatabilirsiniz. Ücretsiz deneme sürecinde Shopify hizmetlerini 14 gün boyunca kredi kartı bilgilerinizi girmeden deneyebilirsiniz. Bu süreçte satış yapmanıza izin verilmiyor. Yani bir diğer ifadeyle ücretsiz deneme süresi, Shopify altyapısını ve panelini öğrenmeniz için tanınıyor ve ücret ödemeye başladığınızda sistemi öğrenmekle vakit kaybetmenizin önüne geçiyor.

Hesabınızı oluştururken, mağazanızın ismini de girmeniz gerekiyor. Mağaza ismini girmenizle birlikte e-ticaret sitenizin Shopify uzantılı domain adresi oluşturuluyor, ancak bu adresi sonradan değiştirmeniz çok önemli. Shopify tarafından size verilecek olan domain, mağazaadınız.myshopify.com şeklinde ve bu adres, elbette ki prestijli bir e-ticaret sitesi için yeterli değil. Bu sebeple markanıza ait bir özel domain’i herhangi bir hosting firmasından ayrıca satın almanız ve sitenizi tamamladıktan sonra bu domain’e bağlamanız, marka prestijinize büyük katkı sağlıyor.

Ayrıca Shopify İndirim Kodları sayesinde müşterilere ödeme ekranında kullanabilecekleri yüzdesel veya net indirim şeklinde kuponlar tanımlayabilirsiniz. Bu kuponları otomatik olarak site geneline uygulayabileceğiniz gibi müşterilerin ödeme adımında girmelerini zorunlu kılabilirsiniz. Kuponlar üzerinden reklam kampanyalarını yönetmek de oldukça kolaydır. Aynı panelde, "3 ürün al, 2 üründe 50% indirim kap!" tarzı kampanyalar da yürütebilirsiniz.

Mağaza isminizi de belirttikten sonra, şirketinize dair yasal adres bilgilerini girmeniz isteniyor. Shopify, dünyanın en güvenilir ve en prestijli firmalarından biri olması sebebiyle satıcıların yasal yükümlülükleri yerine getirmesini çok önemsiyor ve verdiğiniz tüm bilgileri denetliyor. Bu nedenle, şirketinizin yasal adres bilgilerini eksiksiz ve tamamen doğru bir şekilde girmemeniz durumunda mağazanızın satış yapmasına izin verilmeyebiliyor.

Buraya kadar olan aşamaları sorunsuz ve eksiksiz bir şekilde tamamlamanız durumunda, kullanıcı paneline ulaşabilirsiniz. Satıcı panelinin sol tarafında şu sekmeler yer alıyor:

  • Orders: Ürünlerinizin aldığı siparişleri yönetme
  • Products: Ürün listeleme, fiyatlandırma ve listeden düşürme
  • Customers: Müşteri bilgilerine ulaşma
  • Analytics: Satışlarınıza yönelik analiz bilgileri
  • Discounts: Yaptığınız indirimleri yönetme.

Panelin sağ tarafında ise şu sekmeler bulunuyor:

  • Total Sales: Toplam satışlarınız
  • Total Sales Breakdown: İptal edilen satışlarınız
  • Total Sales by Channel: Satış kanalı üzerinden toplam satışlar
  • Top Products: En popüler ürünleriniz
  • Activity: Mağazanızın hesap aktiviteleri

Sayfanın orta bölümünde ise satış, sipariş ve mağazanızın anlık ziyaretçi sayılarını canlı olarak görüntülemenize olanak tanıyan butonlar bulunuyor.

Bu panel, Shopify kullanıcılarının en çok vakit geçireceği alanlardan biri. Sitenizin ziyaretçilerini, ziyaretlerin satışa dönüş oranlarını, satışlarınızı, kârınızı ve iptal edilen satışlarınızı denetleyebileceğiniz ana panel aynı zamanda ürün ve fiyat bilgisi girme gibi temel işlemleri gerçekleştirmenize de yardımcı oluyor.

Shopify Ücreti Ne Kadar?

Shopify ile satış yapmayı planlayan pek çok kullanıcı, “Shopify nedir, ücretli mi?” gibi sorulara yanıt arıyor. Shopify, ücretli bir platform olması sebebiyle mağazanızın kurulum işlemlerini gerçekleştirdikten hemen sonra ücret ödeme kısmına geçmeniz gerekiyor. Bu noktada, size üç farklı seçenek sunuluyor. Her ölçekte işletmeye hizmet verebilen Shopify, basit bir e-ticaret sitesi kurulumu için Basic Shopify, gelişmiş özelliklere sahip bir site için Shopify, yüksek hacimli işletmeler için ise Advanced Shopify paketlerini öneriyor.

Basic Shopify paketinin aylık ücreti, 29 Dolar. Bu pakette ayrıca her satıştan %2 komisyon kesintisi de yapılıyor. Temel Shopify paketi olarak adlandırılabilecek bu pakette size kendi e-ticaret sitenizi modüller üzerinden kolayca oluşturma, ödeme güvenliği, kullanıcı verilerinin güvende tutulması gibi hizmetler sunuluyor. Basic Shopify, aynı zamanda 2 farklı kullanıcı hesabı açmanıza da olanak tanıyor. Yani tek bir mağaza hesabı, 2 farklı profilden yönetilebiliyor.

Orta paket olan Shopify seçeneğinin aylık ücreti ise 79 Dolar. Bu pakette yapılan satışlardan ise yalnızca %1 oranında komisyon alınıyor. Shopify paketi, temel paketteki tüm imkân ve avantajların yanı sıra size satışlarınızı artırmanızı kolaylaştıracak çeşitli özellikler de sağlıyor. Hediye kartı oluşturma gibi özellikler, daha fazla müşteriye ulaşma ve daha yüksek oranda satış yapma şansınızı artırıyor. Shopify paketinde ayrıca satışlarınızı analiz edebilmenize ve strateji geliştirmenize yardımcı olacak ek özellikler de bulunuyor. Mağazanızın ziyaret ve satış grafiklerini profesyonel şekilde analiz eden ve yönetiminizi kolaylaştıran Shopify paketi, sahtekarlık girişimlerini tespit etmenize de olanak tanıyarak mağaza güvenliğinizi bir seviye üste taşıyor. Orta seviye pakette açılabilen profil sayısı ise 5. Shopify paketine sahip mağazalarda 5 farklı profilden işlem gerçekleştirilebiliyor ve bu profillerin yetkileri isteğe bağlı olarak genişletilip azaltılabiliyor.

Shopify tarafından sunulan en yüksek seviyeli paket ise Advanced Shopify. Aylık 299 Dolarlık bir ücrete sahip olan bu paket, kolayca anlaşılacağı üzere yüksek bütçeli ticari girişimler için özel hizmet sunuyor. Advanced Shopify paketinde satışlardan alınan komisyon, %0.5 oranında. Bu paket, 15 farklı yönetici profili açmanıza olanak tanıyor ve geniş operasyon ekiplerine sahip firmalara büyük kolaylık sağlıyor. Maksimum seviyede güvenlik ve yapay zeka desteğiyle maksimum verimlilik sağlayan Advanced Shopify paketi, kargolama sürecine dair avantajlarıyla da yüksek hacimli satışları mümkün olan en hızlı şekilde müşteriye iletebilmenizi mümkün hâle getiriyor.

Ayrıca aylık 2000 dolar gibi bir bütçeniz varsa, size özel hazırlanacak bir Shopify Plus paketine de sahip olabilirsiniz. Shopify'ın checkout sayfası liquid yoluyla sadece Plus paketlerde düzenlenebiliyor ve çok büyük markalar Plus ile çalışıyor.

Shopify kullanıcı paketleri, istediğiniz zaman değiştirilebiliyor. Yani e-ticaret dünyasına ilk defa giriş yapıyor ve yola düşük bir bütçeyle, küçük bir ekiple çıkıyorsanız ilk olarak Basic Shopify paketini seçebilir, kârınız yükselip satışlarınız artıkça Shopify ve Advanced Shopify paketlerine geçebilirsiniz. Böylece ihtiyaçlarınız arttıkça Shopify üzerinden karşılayabilir ve tüm operasyonlarınızı bütçenizi aşmadan gerçekleştirebilirsiniz.

Shopify Kurulumu Nasıl Yapılır?

Paketinizi seçip ödemenizi yaptıktan sonra, Shopify site açma işlemlerine devam edebilirsiniz. Bu adımda yapmanız gereken ilk işlem ise genel ayarları ve ödeme ayarlarını tamamlamak... Genel ayarlara ulaşmak için sol sekmenin en altında yer alan “Settings” sekmesine tıklamanız ve açılan sayfadaki “General” butonuna basmanız yeterli. Genel ayarlar sayfasında sizi zaman dilimi, birim sistemi, ağırlık birimi ve para birimi ayarları bekliyor. Zaman dilimini, satış yapmak istediğiniz ülkenin kullandığı dilime göre seçmeniz gerekiyor. Bu detay, müşterilerinizin ürünlerinin ne zaman kargoya verileceğini görmeleri ve kargo takibi yapabilmeleri açısından önemli. Birim, ağırlık ve para birimi detaylarını da yine satış yapacağınız ülkeye göre belirlemenizde yarar bulunuyor. Bu bilgiler de kullanıcıların ürünleri ve fiyatları doğru anlamalarına yardımcı oluyor. E-ticaret sitesi kurmak sadece ürünleri yayınlamak ve fiyatları güncellemek değil, kargo ve vergi maliyetlerini de doğru şekilde hesaplamaktan da geçtiği için bu adım oldukça önemli.

Sonraki aşamada ise Payment Providers sayfasına tıklamanız ve ödeme sağlayıcı ayarlarını yapmanız isteniyor. Payment Providers butonuna tıkladığınızda, Shopify ile anlaşmalı kurumların listesi karşınıza çıkıyor. Buradan birlikte çalıştığınız kurumu seçebilir ve ödemenizi nasıl alacağınızı belirleyebilirsiniz.

Ödeme sağlayıcıları da belirledikten sonra, sıra müşterilerinizin ödeme yaptığı sayfanın detaylarını belirlemeye geliyor. Checkout butonuna tıklayarak ulaşabileceğiniz bu sayfada, müşterilerin sisteme üye olmadan ödeme yapıp yapamayacağı ve ödeme yaparken e-mail mi yoksa telefon numarası mı gireceği gibi detaylar belirlenebiliyor.

Bir sonraki aşama ise kargo ve teslimat ayarları. Shipping butonuyla ulaşabileceğiniz bu ayarlarda, ülke ve kargo bilgilerini doğru şekilde girmeniz bekleniyor. Tax settings kısmında ise şirketinizin kurulu olduğu ülkeyi ve yasal vergi oranını seçmeniz gerekiyor.

Son olarak, daha fazla müşteriye ulaşmak için satış kanalı tercihinizi yapabilir ve ürünlerinizi Facebook, Messenger, blog gibi platformlarda da satışa açabilirsiniz.

Bütün bu aşamaları eksiksiz bir şekilde tamamladıysanız, sitenizi benzersiz bir hale getirmek için tema seçme ve uygulama adımına geçebilirsiniz. Shopify Uygulama ve Shopify App Market de, çeşitli ihtiyaçlarınızı gidermek için bakmanız gereken kaynaklardan biridir.

Shopify Temaları Nasıl Seçilir?

Shopify üzerinden e-ticaret sitesi kurmanın en keyifli ve heyecan verici yanlarından biri, Shopify altyapısının benzersiz ve tamamen tarzınızı yansıtan bir site oluşturabilmenize izin vermesi! Bunun için, kullanıcı panelinin sol tarafında yer alan “Themes” seçeneğini tıklamanız ve Shopify altyapısında bulunan yüzlerce ücretsiz temadan birini seçmeniz yeterli! Moda, teknoloji, bilişim, gıda, kozmetik gibi pek çok farklı alanda faaliyet gösteren sayısız firmaya destek sunan Shopify, her sektöre uygun çok sayıda temayı kullanıcılarının beğenisine sunuyor. Bu sebeple de Shopify temaları arasında sektörünüze ve kurumsal tercihlerinize uygun bir seçenek bulmanız son derece basit. Eğer aradığınız seçeneği bu sekme altında bulamazsanız ya da daha da özgün bir tema tercih ederseniz, themes.shopify.com ya da themeforest.com gibi sitelerden tema satın alabilir ve Shopify altyapılı sitenize entegre edebilirsiniz.

Temanızı seçip yükledikten sonra, sizi tema yönetim paneli karşılıyor. Panelin en üst bölümünde ise “Home” ve “Catalog” şeklinde iki buton bulunuyor. Home sekmesi, sitenizin anasayfasının görünümünü tasarlamanıza yardımcı oluyor. Home sekmesine tıkladıktan sonra  sol tarafta yer alan butonları kullanabilir ve anasayfa görünümünüz için  dilediğiniz ayarı yapabilirsiniz. En üstte yer alan “Header” sekmesiyle sitenizin “header” bölümünü, yani sayfanın en başında görünecek görselini seçebilir, “Image with Text Overlay” bölümüyle ise slider bölümünde yer alan görüntü ve yazı seçeneklerini düzenleyebilirsiniz. Slideshow sekmesine tıklayarak sitenizde birbiri ardına akacak görselleri yükleyebilir, “Add Section” butonuyla ise anasayfanızda yer vermek istediğiniz ekstra bölümleri dilediğiniz gibi yönetebilirsiniz.

Sitenin alt sayfalarını, yani anasayfa haricindeki içeriğini yönetmek için panelin üst bölümünde, sağda yer alan “Catalog” butonunu tıklamanız gerekiyor. Bu butonu tıklayarak dilediğiniz kadar alt sayfa üretebilirsiniz. Bu sekmeyle her ürün gamı ve her ürün için farklı sayfalar açabilir, markanızın tanıtım yazıları için “Hakkımızda”, “Vizyonumuz”, “Misyonumuz”, “Felsefemiz” ve “İletişim” sayfaları tasarlayabilir, sitenizin SEO çalışmalarına avantaj sağlayacak bir blog oluşturabilirsiniz. Bu seçenekleri hem tarzınıza hem de kurumsal ihtiyaçlarınıza göre yöneterek sitenizi son derece profesyonel bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Böylece hiçbir yazılım ve kodlama bilgisine ihtiyaç duymadan kendi sitenizi kendiniz oluşturabilir ve anında yayına alabilirsiniz.

Shopify Altyapılı Siteye Domain Nasıl Bağlanır?

Yukarıda, Shopify üzerinden e-ticaret sitesi kurmak ve myshopify.com alan adıyla yayın hayatına başlamaktansa, kendi markanızın adıyla alacağınız bir domain’e bağlanmanın daha prestijli olacağından bahsetmiştik. Siteniz hazır olduktan ve yayına girdikten sonra, bu adımı da kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Bunu yapmak için ise güvenilir bir hosting firmasından istediğiniz domain’i satın almanız ve yine aynı firma sunucularına Shopify altyapılı internet sitenizi tanımlamanız yeterli. Yani domaininizi satın alma işleminizi tamamladıktan sonra, Shopify tarafından size sunulan mağazaadınız.myshopify.com şeklindeki adresinizi hosting firmasının internet sitesindeki ilgili yere girebilir ve adresinizi sitenize bağlayabilirsiniz. Böylece satın aldığınız domain’i tıklayan tüm ziyaretçilerin internet sitenize ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Yukarıdaki adımların tamamını eksiksiz bir şekilde gerçekleştirdikten sonra, e-ticaret siteniz satışa hazır demektir! Bol kazançlar!

Shopify’ın Diğer Platformlardan Farkı Nedir?

E-ticaret sitesi kurmak, yazımızın başında da bahsettiğimiz gibi sürekli yükselen bir amaç. Bu sebeple de e-ticaret dünyasına giriş yapmak isteyenlere hizmet veren çok sayıda yeni platform bulunuyor. Bir diğer ifadeyle Shopify, kendi e-ticaret sitenizi kurmak için faydalanabileceğiniz tek platform değil. Shopify’ın hem Türkiye çapında hem de global ölçekte faaliyet gösteren çok sayıda rakibi bulunuyor. Bu sebeple, e-ticaret sitesi açarken neden Shopify’ı seçmeniz gerektiğini merak edebilirsiniz. Bu sorunun yanıtlarını da sizin için bir araya getirdik.

Shopify, internet dünyasındaki en eski ve köklü e-ticaret çözüm ortaklarından biri. Sektörde 10 yılı aşkın bir deneyime sahip. Karşılaşabileceğiniz her türlü sorun ve ihtiyaç için birbirinden etkili çözümlere sahip olan Shopify, e-ticaret dünyasında sorunsuz bir şekilde ilerlemek isteyenle için ideal.

Dünyaca ünlü internet fenomeni ve moda tasarımcısı Kylie Jenner ve ABD’li fenomen YouTuber Logan Paul gibi isimlerin de tercihi olan Shopify, global ölçekli bir firma olması ve dünyanın her yerine kolayca ulaşabilmenizi sağlaması ile de rakiplerinin bir adım önünde. Shopify’ın rakiplerine göre bir diğer avantajı ise başlangıcından bugüne kadar yalnızca e-ticaret çözümleri üzerine uzmanlaşmış olması. Size internet sitesi kurma konusunda altyapı ve destek sağlayan firmaların büyük bir bölümü, genel olarak her türlü internet sitesi konusunda faaliyet gösteriyor ve bu durum da firmaların e-ticaretin özel ihtiyaçları konusunda yeterli desteği sağlayamamasına yol açıyor. Yalnızca e-ticarete yönelik çalışma yapan Shopify ise satış, pazarlama, kargolama, ödeme yapma ve ödeme alma gibi konularda hem küresel hem de yerel ölçekte çözümler sunmasıyla doğrudan sizin ihtiyaçlarınızı karşılıyor.

Güçlü bir destek ağına sahip olan Shopify, her türlü soru ve sorununuzda daima yanınızda oluyor. Hızlı destek özelliği sayesinde sitenizin hiçbir zaman işlevsiz kalmamasını sağlayan kurum, bu yönüyle de satışlarınızda istikrar yakalayabilmenize yardımcı oluyor. Güçlü bir sisteme sahip olması da Shopify’ı en çok tercih edilen altyapı sağlayıcıları arasında öne çıkmsaını sağlıyor.

Shopify, hem mağaza sahiplerinin hem de müşterilerin güvenliğini maksimum seviyede koruyor. Uluslararası ticaret ve hukuk kurallarına son derece bağlı olan Shopify, tüm satıcıların bilgilerini doğruluyor ve böylece kötü niyetli kişilerin müşteriler üzerinden haksız kazanç elde etmesinin önüne geçiyor. Bu durum da Shopify altyapılı bir siteye sahip mağazaların müşterilerin gözünde daha prestijli olmasını sağlayarak satışlarınızı artırıyor. Müşteri verilerini de maksimum güvenlikle muhafaza eden Shopify, internet sahteciliği ve dolandırıcılığı konusunda aldığı üst düzey tedbirlerle öne çıkıyor. Dünya genelinde güvenli alışverişin sembollerinden biri haline gelen marka, milyarlarca dolara ulaşan cirosunu bu başarılı hamlelerine borçlu. Dolayısıyla Shopify altyapısı kullanan markalar, tanınırlığa sahip olmasalar da markanın prestijinden faydalanabiliyor ve müşterinin güvenini kolayca kazanabiliyor.

Firmanın en önemli avantajlarından biri de düşük komisyon oranları. Ürünlerini global ölçekli pazaryerlerinde satışa sunan pek çok satıcı, %5 ila %30 arasında değişen yüksek komisyonlar ödemek zorunda kalıyor. Shopify komisyonları ise %0.5 ile %2 arasında değişiyor. Bu rakamlar, özellikle yüksek satış rakamlarına ulaşan markalar için büyük bir avantaj. Pazaryeri tercihinde satış sayısı arttıkça ödenen komisyon miktarı da yükseliyor ve satıcıların önemli ölçüde para kaybı yaşaması kaçınılmaz oluyor. Shopify ise aylık paket ücretlerini hesaba dahil ettiğinizde dahi tüm pazaryerlerinden daha düşük çıkan maliyetiyle kazancınızı daima artırmanızı sağlıyor.

Shopify dropshipping yapmak isteyen satıcılar için de son derece kullanışlı bir platform. Evet, Shopify kullanarak elinizde herhangi bir şekilde ürün ve stok tutmadan e-ticaret yapabilirsiniz! Oberlo ya da Spocket gibi platformlar üzerinden tedarikçilerle anlaşma yapabilir, anlaştığınız tedarikçinin ürünlerini Shopify altyapılı sitenizde satışa açabilirsiniz. Sipariş geldikçe tedarikçinizin gönderim yapmasını sağlayabilir ve böylece dünyanın herhangi bir yerindeki uygun fiyatlı ürünleri dünyanın bir diğer noktasına yüksek kâr marjıyla kolayca satabilirsiniz!

Shopify, kargo ve POS entegrasyon avantajıyla da global ölçekteki rakiplerinden daha büyük avantajlar sunuyor. Dünya çapında hizmet veren firmaların büyük bir bölümü, Türkiye’ye ödeme yapma konusunda sorun yaşayabiliyor. Türkiye’de çeşitli çözüm ortaklarına sahip olan Shopify ise sahip olduğunuz imkânlarla dünya geneline sorunsuz bir şekilde ürün gönderebilmenize ve Türkiye’de faaliyet gösteren finans kuruluşlarından hızlı bir şekilde ödeme alabilmenize olanak tanıyor.

Eğer siz de Türkiye Shopify ailesine katılmak, Shopify danışmanlık hizmetlerimizden yararlanmak ve dünya geneline kârlı satışlar yapmak isterseniz, bizimle hemen iletişime geçebilirsiniz.