2023’te Shopify ve Aliexpress ile Dropshipping nasıl yapılır?

Dropshipping , kendi online işinizi kurmanın ve bundan para kazanmanın harika bir yolu olduğunu söylesek yanlış olmaz. Türkiye'de dropshipping yapmak için hiçbir sakınca yoktur. Dropshipping çalışma modeli ile dünyanın her yerine satış gerçekleştirebilirsiniz. Hatta kullanabileceğiniz aracı platformlar ile çok sayıda ülkeye aynı anda dropshipping satışları gerçekleştirebilirsiniz. Kendinize ait siteler üzerinden de dilediğiniz ülkeye dilediğiniz şekilde de bu satışları gerçekleştirebilirsiniz.

XML veren şirketlerle dropshipping yapabileceğiniz gibi, tedarikçilerinizi kendiniz bularak da e-ticaret yapabilirsiniz. Pahalı envantere yatırım yapmanız veya nakliyecilerle uğraşmanız gerekmez , ancak yine de ürünleri doğrudan müşterilerinize satarak büyük karlar elde edebilirsiniz.

E-ticaret veya dropshipping konusunda yeniyseniz Nodus Works tarafından hazırlanan bu kılavuz , 2023'te Shopify ve Aliexpress'i kullanmaya başlamanıza yardımcı olacaktır!

Dropshipping nedir?

Dropshipping, envanter tutmadığınız bir iş modelidir. Basitçe anlatmak gerekirse başkalarının mağazalarından ürün satıyor ve sattığınız ürünlerden komisyon alarak kar elde ediyorsunuz. Nakliye veya stok için ödeme yapmanız gerekmez; tedarikçiniz tüm bunları sizin için halleder. Ortalama bir bireysel satıcının dropshipping maliyeti, satılan birim başına 0,99 dolardır. Profesyonel satıcının dropshipping maliyeti, kaç ürün satarsanız satın aylık 39,99 dolardır. Dropshipping yapmak için küçük bir sermaye ile başlayabilirsiniz. Bu küçük sermaye ile kısa zamanda gelirinizi artırabilir ve reklam maliyetlerine daha fazla bütçe ayırabilirsiniz. Satıcı profilinizi büyütmek için diğer yöntemlere yönelebilirsiniz. Dropshipping yapan satıcılar, satışlarından elde ettikleri gelirler üzerinden ülkelerinin yasalarına göre gelir vergisi ödemek zorundadırlar. Özellikle Türkiyede dropshipping işlemi sıklıkla yurt dışı ürünleri üzerinden yapıldığından dolayı döviz kuru da fazlaca önem taşımaktadır.

E-ticarette en çok satılan materyaller listesinin en başında telefon kılıfı, gündelik kıyafet, ev ve dekorasyon ürünleri, kişisel bakım ve kozmetik ürünleri ve teknolojik aletler yer almaktadır.

Dropshipping, geleneksel e-Ticaret'e göre çeşitli avantajlar sunar:

Dropshipping, ürünlerinizin stokunu tutma konusunda endişelenmenize gerek olmayan bir iş modelidir. Bunun yerine, ürünleri bir üreticiden ithal eder ve Shopify veya Aliexpress gibi çevrimiçi mağazalar aracılığıyla doğrudan müşterilere satarsınız. Bu, onlarca yıldır var olan, ancak yakın zamanda dropshipping yapmaya başlamak isteyen herkes için kullanımı kolay araçlar sunan Shopify gibi şirketler sayesinde popülerlik kazanan son derece popüler bir iş modelidir.

Dropshipping’in de bazı dezavantajları vardır: Piyasaları aracılığıyla ürün satmanıza yardımcı olacak pek çok farklı platform vardır (Shopify gibi), ancak sitelerinde ürün listelemek için ücret alırlar; her satıştan komisyon alırlar; AliExpress gibi paketleme/nakliye vb. gibi diğer her şeyi halleden üçüncü taraf satıcılar tarafından gönderilmek yerine, siparişlerin doğrudan evinize geldiği Amazon FBA'dan perakende satış gibi diğer bazı yöntemlerden daha fazla müşteri hizmeti gerektirirler.

Tedarikçinizin profesyonelliği ve sattığınız ürün çeşiti gibi değişkenler iş akışının sizin için en optimal hale getirecektir. Aynı zamanda Shopify Türkiye Dropshipping danışmanlığı için Nodus Works ile iletişime geçebilirsiniz. Dropshipping’e başlama ve geliştirme süreçlerinin her adımında size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız

Amazon Dropshipping Satışta Stok, İade, Değişim:

Envanterin operasyonel sorumluluğu bizde olmaması bir artı gibi görünse de ürünlerini sattığımız esas mağazaların “out of stock” olmamalarını takip etmek önemli bir nokta.

Amazon’un İade ve Değişim Politikası kapsamında müşteriler herhangi bir tatminsizlik durumunda 30 gün içinde iade ya da değişim talebinde bulunabiliyorlar. İadelerde ürünün müşteriden alınıp esas mağazaya gönderilmesi de hem kargo hem de ürün masrafı olarak satıcıların zarar hanesine yazılıyor. Bu durumda ürünün müşteride kalmasını ve sadece para iadesi yapmayı istemek, ürün bedeli ve üzerine o ürün için harcanan satış, pazarlama maliyeti kadar zarar etmeyi göze almak demektir.

Dropshipping, e-ticaret işinize başlamanın harika bir yoludur, ancak herkese göre değildir. Nodus Works ile bu gibi durumların önüne geçebilir ve dropshipping maceranızı rahatlıkla devam ettirebilirsiniz.

2023'te Shopify ve Aliexpress'de Dropshipping: 24 Saatten Kısa Sürede Çevrimiçi Bir İşe Nasıl Başlanır?

Bir çevrimiçi mağaza başlatmakla ilgileniyorsanız, AliExpress ve Alibaba (bunlar çok büyük pazar yerleridir) aracılığıyla tedarikçiler bulmaya, ödeme sağlayıcıları (PayPal) kurmaya ve çok daha fazlasına kadar her şeyi öğretecektir!

“Nasıl 24 saatten kısa sürede çevrimiçi bir işe başlayabilirsiniz?” konusuna geldiğimizde sırasıyla yapılması gerekenleri sizin için derlendi.

Öncelikle çevrimiçi mağazanızı oluşturmanız ve bir tema seçmeniz uygun olacaktır. Bu işlemde seçmeniz gereken tema mobil uyumlu bir Shopify teması olacaktır. İyi incelemelere ve belgelere sahip bir tema seçerek mobil uyumlu temayı desteklemeli ve sonrasında iyi bir destek ekibine sahip bir tema seçilmeli. İyi bir topluluk ve forum desteği olan bir tema seçildiğinde tema seçimi işlemi tamamlamış oluyor.

Hız, kolay özelleştirme ve SEO dostu için oluşturulmuş olanı seçin (bu, arama motorlarında daha üst sıralarda yer almanıza yardımcı olacaktır).

Doğru alan adını, e-postayı ve SSL sertifikasını seçin. Akılda kalıcı ve hecelemesi kolay bir alan adı seçin.

İyi müşteri hizmeti sağlayan bir hosting şirketi seçin. Uygun fiyatlı ve kurulumu kolay bir SSL sertifikası seçin. Shopify’da alacağınız paketlerin içinde ücretsiz hosting ve SSL desteği de vardır. İncelemenizi tavsiye ederiz. Nodus Works ile beraber bu gibi kampanyaların hepsini öğrenebilir ve rahatlıkla aksiyon alabilirsiniz.

Ürün sayfanızın kolay okunabilir olduğundan emin olun. Gereksiz içeriği web sitenizden veya ürün sayfanızdan silin.

Shopify hesabınıza ek satışlar ve çapraz satışlar ekleyin;

Shopify hesabınıza özelleştirilmiş destek ekleyin ve bir blog oluşturun.

Bir e-posta listeniz olduğundan emin olun: ürün sayfanıza haber bülteni açılır pencereleri ekleyin; sizden alışveriş yapan müşterilere otomatik e-postalar gönderin; trafiği ve yönlendirmeleri artırmak için sosyal paylaşım düğmeleri ekleyin; müşterilerinizin gelen kutularına bir karşılama e-postası ekleyin; müşterilerinizle olan ilişkinizi güçlendirmek için bir çıkış amacı açılır penceresi ekleyin.

Mobil uyumlu hale getirin.

Shopify kullanıyorsanız bu bir sorun değildir. Platform, kullanıcıların hareket halindeyken siteleriyle ilgili sorunları çözmelerine olanak tanıyan bir mobil uygulamaya sahiptir, böylece e-ticaret mağazanızla ilgili bir sorununuz varsa ve birisi bunu telefonunda veya tabletinde görürse, sorunun ne olduğunu kolayca görebilir ve müşteri desteğini aramaya gerek kalmadan düzeltebilir.

Shopify veya başka bir CMS (İçerik Yönetim Sistemi) kullanmıyorsanız masaüstü ve mobil cihazlar için her sayfanın ayrı sürümleri yerine web siteniz için duyarlı bir tema kullanmanızı öneririm. Bu, tüm ziyaretçilerin bilgisayardan mı yoksa akıllı telefondan mı görüntülediklerine bakılmaksızın tüm sayfalara erişebilmelerini sağlar.

Ayrıca, mağazanıza mobil cihazlarda gezinmeyi kolaylaştıran bazı eklentiler ve uygulamalar eklemeyi de düşünmelisiniz; Telefonları/tabletleri aracılığıyla çevrimiçi olarak ürünlere göz atan müşterilere olanak tanıyan Ürün Sayfası (Product Page), Video Kaydırıcı (Slider) buna bir örnektir. Kullanılan ürünün bir videosunu görmek için. Bu, ürünün ne yaptığını ve nasıl çalıştığını anlamalarını çok daha kolaylaştırır ve bu da satışlarınızı artırır.

Oberlo ile daha fazla satış yapmak için harika bir ürün listesi oluşturun. Akılda kalıcı bir başlık kullanın. İyi bir ürün başlığı müşterinizin dikkatini çekecektir, bu nedenle açıklayıcı ve ilgi çekici bir başlık kullandığınızdan emin olun. Satışları artırmaya yardımcı olabileceğinden, mümkünse marka adını da başlığa eklemelisiniz. Bir resim ekleyin: Bir resim 1.000 kelime söyler! Müşterileriniz sizden bir şey satın almadan önce ne aldıklarını bilmek ister. Bu nedenle, her liste kaydında sizin tarafınızdan satılan ürün paketinin veya paketinin içinde ne olduğuna dair en az bir (ideal olarak iki) fotoğraf olduğundan emin olun.

Doğru açıklamalar yazın: Birisi "erkek kot pantolonları" için Google arama sonuçlarından bir bağlantıya tıklarsa, onu başka bir yere değil, doğrudan Aliexpress'deki o kotların sayfasına gönderebilmeli ve açıklamanın nasıl ürününüzün üzerine tam oturduğundan emin olun. Mağazanızın öne çıkmasını sağlamak için yapılması gerekenlere ek kendi logonuzu (Canva veya 99design öneririz) tasarlayın. Satışlarınızı %110 artırmak için ek satışlar (up-sell) ve çapraz satışlar (cross-sell) ekleyin!

Ek satışlar ve çapraz satışlar, satışlarınızı %110 artırmanın harika bir yoludur. Ek satışlar, satın alınan ürünü tamamlayan ürünlerdir, çapraz satışlar ise orijinal satın alma ile iyi giden ürünlerdir. Örneğin, Shopify mağazanızda ayakkabı satıyorsanız ve birisi sizden bir çift koşu ayakkabısı alırsa, yeni çorap veya tabanlık almakla da ilgilenebilir!

Yukarı satış (up-sell) ve çapraz satış (cross-sell) eklemek için:

Shopify'daki (veya herhangi bir e-ticaret platformunun) uygulama mağazasına gidin. Uygulamalar ve entegrasyonlar altında "gönderim sonrası" ifadesini arayın ve sitenize kurun. Kurulduktan sonra satış sonrası için ayarlara geri dönün ve tüm alanları uygun şekilde doldurun.

- Aftership ile bir hesap oluşturun

- Shopify ayarlarınıza gidin ve aşağıdaki bilgileri ekleyin:

- Adınız, e-posta adresiniz ve satış sonrası için şifreniz

- Hesabınız için API anahtarı (gönderim sonrası kontrol panelinde bulunur)

Shopify hesabınızla HelpScout veya Intercom'u kullanarak müşteri desteğini kolayca yönetin.

Nodus Works ile bütün bu süreçleri uzman danışmanlarımızla birlikte kolaylıkla yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken bize ulaşmanız.

Shopify mağazanızı çalışır duruma getirdikten sonra, müşteri desteği hakkında düşünmeye başlamanın zamanı geldi. E-posta pazarlaması için GetResponse veya MailChimp gibi bir üçüncü taraf uygulaması eklemek isteyebilirsiniz ancak Shopify'ı müşteri desteği için kullanmanın birçok başka yolu da vardır.

Dropshipping işletmenizi kurarken bu adımda yardıma ihtiyacınız varsa Shopify hesabınızla HelpScout veya Intercom kullanarak müşteri desteğini kolayca yönetmeye ilişkin Nodus Works kılavuzumuza göz atın.

-SSS (sıkça sorulan sorular) sayfaları ve çevrimiçi yardım kılavuzları oluşturmak için Shopify kontrol panelinizi kullanabilirsiniz. Ayrıca Help Scout veya Zendesk gibi bir uygulamayı kullanarak bir bilgi bankası veya wiki ekleyebilirsiniz. Bu üçüncü taraf uygulamaları kullanmanın yararı, sık sorulan sorulara yanıtlar sunmak için mağazanızla otomatik olarak bağlantı kurmalarıdır. Satışlarınızı %110 daha artırmak amacıyla ek satışlar ve çapraz satışlar ekleyin.

Bu adımları iyi uygularsanız, dropshipping kolay olabilir! Dropshipping, kolay ve ucuz olduğu için çevrimiçi bir iş kurmanın harika bir yoludur. Stokları önceden satın almanız, evinizde veya deponuzda saklamanız, müşterilere göndermeniz ve iadelerle uğraşmanıza gerek yok bunların hepsi maliyetli ve zaman alıcı olabilir.

Pro Tip: Amazon Dropshipping Satışta Prime Rozeti ve Buy Box’ı Kazanmak:

FBA yapılmadığı ve listelemenin satış geçmişi olmadığından Prime rozetini almak da mümkün olmayacaktır. Seller Fulfilled Prime olmak için de temel gerekliliklerden biri ürünün satış geçmişinin olması ve müşterilere iyi bir deneyim yaşatmış olmasıdır.

Yeni satıcıların, satış geçmişi olmayan ürünlerde Buy-Box alması da mümkün olmamaktadır. Buy-Box satıcıda olmadığı takdirde de Amazon’da PPC (pay-per-click) kampanyası başlatamayacağı anlamına gelir.

Bir de dropshipping yapan satıcılara, pek çok eğitim videosunda satış şanslarını arttırabilmeleri için, çeşitli programlarla yüzlerce ürün yüklemeleri tavsiye edilir. Bu durumda Amazon politikalarına uygun dropship tedarikçileri bulmak ve iyi bir sermaye ayırmak gerekir.

Her bir ürün için onlarca hatta yüzlerce satıcı ile yarışmak gerektiği düşünürsek hem müşterilerimize en iyi listelemeleri sunmalı hem Amazon’un reklam araçlarını iyi kullanmalı hem de diğer dijital pazarlama platformları hakkında bilgi sahibi olmalıyız ki listelemelerimize yoğunluk kazandıralım.

Hata! Dosya adı belirtilmemiş.

Sonuç olarak Dropshipping’in birçok artısı vardır ve finansal özgürlüğünüzü sıfırdan yaratmak için mükemmel bir şans olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca tüm bu mesai ve maliyet gerektiren süreç dropshipping’in günlük 15 dakika çalışma ve sıfır sermaye ile başlanabilecek basit bir iş modeli olmadığını bize göstermektedir. Eğer dropshipping gibi sistematik ve mesai isteyen bir iş modeli ile çalışmak istiyorsanız, detaylıca araştırma yapmalı, deneme yanılmalardan çekinmemeli ve her gün devam etmek için motivasyona sahip olmalısınız. Dropshipping ne kadar karışık ve zor görünse de, aslında oldukça sistematiktir. Bütün bu konular için Nodus Works olarak sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. Umarız bu makale sizin için aydınlatıcı olmuştur.